Skip to content

Annette Diender

Workshops

Annette Diender

Al ruim 10 jaar werk ik als zelfstandige samen met scholen aan de samenwerking tussen school en thuis, loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB) en burgerschap. Het liefst combineer ik deze thema’s tot één geheel. Mijn focus ligt op de uitvoering in de praktijk en op een goede interactie tussen leerlingen, ouders en school.

Workshops

Workshop (Inter)actieve Ouderbijeenkomsten: het gesprek centraal

Tijdens de traditionele ouderavond hebben ouders meestal de rol van publiek: ze luisteren naar informatie en kijken naar presentaties. En met een beetje geluk stellen ze een vraag.

Gelukkig gaan steeds meer scholen over op de interactieve ouderbijeenkomst, waarin het gesprek centraal staat. Niet alleen het gesprek tussen ouders en leraar, maar ook tussen ouders onderling en tussen ouders en leerlingen. Zo ontstaat er veel meer levendigheid, krijg je als school beter zicht op wat er leeft bij ouders en leerlingen en wat zij nodig hebben, en vergroot je daadwerkelijk de betrokkenheid.

Tijdens een  – uiteraard interactieve  – workshop over interactieve ouderbijeenkomsten ervaar je hoe je je ouderbijeenkomsten verlevendigt, waar je op moet letten en welke werkvormen je kunt gebruiken.

Contactinformatie

Annette Diender