Skip to content

Scholingsplein 2.0 bekroond met Comenius EduMedia Siegel 2023

Het team van E-learning Wizard is supertrots op de vierde Comenius EduMedia Siegel 2023 die toegekend is voor het Scholingsplein 2.0

E-learning Wizard wint voor 4e keer prestigieuze Europese prijs

 

Scholingsplein 2.0 van E-learning Wizard heeft op 22 juni 2023 het prestigieuze Comenius EduMedia Siegel 2023 gewonnen. Deze Europese prijs wordt jaarlijks toegekend door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI). Toekenning van een EduMedia Siegel wordt internationaal gezien als een keurmerk voor innovatieve, veelbelovende en betekenisvolle educatieve software en interactieve media. Directeur Klaas Bellinga: “We zijn trots maar we gaan niet op onze lauweren rusten – we kunnen altijd meer en altijd beter. Dat is de boodschap naar onszelf en naar al die basisscholen en IKC’s die ons al hebben weten te vinden: er is altijd wat te leren.”

Comenius EduMedia Siegel 2023 voor Scholingsplein 2.0 van E-learning Wizard

Alle scholing op één plek: dat werkt!

E-learning Wizard uit het Groningse Nieuwolda bestaat uit een enthousiast en gedreven 8-koppig team dat een totaalaanbod nascholing voor het primair onderwijs en de kinderopvang biedt. Ze werken samen met experts die hun sporen hebben verdiend en hebben zelf ook de nodige ervaring. Directeur Klaas Bellinga: “We kennen het onderwijs, luisteren goed naar onze klanten en verbeteren en vernieuwen waar dat kan. Op die manier zijn we al drie keer eerder in de prijzen gevallen. Dit keer is er erkenning voor ons vernieuwde Scholingsplein en dat is eigenlijk niet gek. Je wilt als schoolbestuur het liefst zo min mogelijk gedoe met een veelheid aan platforms en softwarepakketten. Met onze academie heb je alle scholing op één plek, inclusief je scholingsbijeenkomsten en het beheer ervan. We zien bij onze klanten dat het goed werkt en dat betekent dat we weer iets moois hebben bedacht. Daar zijn we best trots op!"

Lerende organisatie

Bellinga: “We zijn in 2014 begonnen met een heldere missie: elk kind verdient de best mogelijke onderwijsprofessional. Inmiddels werken medewerkers van basisscholen en IKC's in het hele land met onze academies. Ze hebben toegang tot een gevarieerd, actueel aanbod cursusmateriaal, van podcasts en korte opfrissers tot intensievere e-learningcursussen van 12 uur voor schoolleiders."

“Maar zomaar even nascholen doe je niet automatisch omdat je toevallig toegang hebt. Daarvoor heb je een professionele, veilige, eerlijke en nieuwsgierige lerende organisatie nodig waarin wordt aangemoedigd dat je ontwikkelt. Daarom koppelen we ons aanbod aan gerichte ondersteuning om te zorgen dat die lerende organisatie tot bloei komt.”

Scholen zijn toch al lerende organisaties?

Bellinga: “Het feit dat je in het onderwijs zit, betekent niet dat je deel uitmaakt van een lerende organisatie. Met een lerende organisatie doelen we op een wetenschappelijk onderbouwd fenomeen dat je eigenlijk in iedere organisatie zou willen zien. In zo’n organisatie zet iedereen zich actief in om voortdurend te leren, kennis te delen en zich zo aan te passen aan veranderende omstandigheden. In een lerende organisatie mag je risico’s nemen, experimenteren met nieuwe ideeën en zelfs fouten maken als onderdeel van het leerproces. Ga maar eens na hoe dat bij je eigen werkgever zit!”