INNOVO Academie

INNOVO Academie

Beschrijving

INNOVO is de koepelorganisatie van ruim 44 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg. 9300 leerlingen bezoeken deze scholen. INNOVO heeft 800 leerkrachten in dienst en ruim 200 medewerkers met ondersteunende taken. INNOVO bouwt voort op een onderwijstraditie van 100 jaar goed basisonderwijs in Heerlen en wijde omgeving.

INNOVO is van oorsprong een stichting voor katholiek onderwijs, maar staat ook open voor andere richtingen. Iedere school geeft inhoud aan een eigen onderwijskundige identiteit en profilering.

Samen met enkele leerkrachten van INNOVO heeft E-learning Wizard cursussen ontwikkeld over de 21e-eeuwse vaardigheden. Alle leerkrachten hebben toegang tot deze cursussen in de INNOVO Academie, en kunnen desgewenst ook andere cursussen volgen.

Eigenaarschap door permanente educatie

INNOVO heeft als een van de eerste schoolbesturen in Nederland een eigen academie. Online wel te verstaan. De afgelopen jaren heeft een kleine honderd ‘flexforcedocenten’ hiervan gebruik kunnen maken. Hun enthousiasme en feedback hebben het bestuur doen besluiten om met ingang van het schooljaar 2018/2019 de academie open te stellen voor de overige 900 medewerkers. ‘Met de academie hebben we onze kernwaarden veel beter ge√ętaleerd.’

Lees het artikel uit PO Management waarin INNOVO verteld over hun academie.

Artikel downloaden

Details

Datum:

Klant:

Categorie:

Diensten: