Cursussen

Nieuw! ‘Communiceren met ouders’

Communiceren met anderen, we doen het allemaal en elke dag. Meestal gaat dit zonder problemen, maar soms denk je bij jezelf: had ik dat nou maar net even anders gezegd, had ik maar beter geluisterd.

Als leerkracht wordt er van je verwacht dat je aan allerlei competenties voldoet. Het vak bestaat lang niet meer uit lesgeven alleen. De ouders van de leerlingen in je klas zijn steeds meer betrokken en ook steeds kritischer. Hierdoor kom je soms voor lastige gesprekken te staan. In deze cursus willen we je meer informatie geven voor het voeren van zulke gesprekken. Hierdoor voel je je nog competenter op dit vlak en verlopen de gesprekken steeds soepeler.

We gaan in op de verschillende vaardigheden die komen kijken bij mondelingen en schriftelijke communicatie, maar ook op de non-verbale signalen die ouders kunnen afgeven of die je zelf onbewust uitstraalt. Aan de hand van deze cursus ga je je kennis over het thema communiceren met ouders vergroten en ontdek je wat jouw eigen manier van communiceren is en wat dit inhoudt voor de ontvanger tijdens een gesprek.

Author


Sabine Kokee

E-learningspecialist