Cursussen

Nieuw! ‘MR: Effectief vergaderen’

In de MR ben je samen verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vergaderingen, al speelt de voorzitter daar natuurlijk een belangrijke rol in. Deze cursus is daarom zeker aan te raden voor de voorzitter van de MR, maar als je met de volledige MR deze cursus doorloopt, zul je zien dat jullie voortaan veel effectiever vergaderen.

Natuurlijk wil je als ouder (of leerling) of personeelslid je zoveel mogelijk inzetten voor de MR maar je hebt het ook druk met andere zaken. Er wordt vaak veel tijd besteed aan vergaderen, en die vergaderingen verlopen niet altijd effectief.

In deze cursus over effectief vergaderen geven we jou een aantal cruciale tips om de effectiviteit van vergaderingen te verbeteren. Verder beschrijven we een aantal coöperatieve werkvormen om de actieve betrokkenheid van alle teamleden bij het nemen van besluiten te vergroten. We laten je reflecteren op je eigen handelen bij het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van vergaderingen.

Na het volgen van de cursus kun je:
  • Vergaderingen voorbereiden.
  • Je effectief opstellen tijdens de vergadering.
  • Coöperatieve werkvormen inzetten voor actieve betrokkenheid van alle deelnemers aan de vergadering en het nemen van besluiten.

Deze cursus is interessant voor iedereen die meer wil weten over de MR of GMR.

Author


Sabine Kokee

E-learningspecialist