Skip to content

Een eigen online academie
voor nascholing in scholen en IKC's

E-learningacademie

Kies voor een online academie in de eigen huisstijl. Compleet met meer dan 250 e-learningcursussen.

Scholingsplein

Voeg eigen scholingsbijeenkomsten toe. En beheer de aanmeldingen in een overzichtelijk managementdashboard.

Kennisplein

Maak een persoonlijk profiel aan en zoek en vind collega's. Deel je expertise en leg contact. Met handige chatfunctie!

Een eigen online academie

Academie in de eigen huisstijl inclusief dashboard
Compleet met 250+ e-learningcursussen (825+ studie-uren)
Volop keuze met cursussen voor het héle team
Voeg eigen scholing toe en beheer de aanmeldingen
Online kennis delen met collega's via profiel en chat
Workshops ter ondersteuning implementatie

Met de Lerarenacademie als basis maken wij voor jullie een eigen online academie.
We bieden je het grootste gespecialiseerde cursusaanbod voor het PO en de kinderopvang in Nederland.
Ons overzichtelijke managementdashboard geeft je inzicht in het leren binnen je team. 

Ervaar het zelf

We geven je met alle plezier toegang tot onze Lerarenacademie voor een test zodat je zelf kunt ervaren hoe krachtig en praktisch onze e-learningcursussen zijn.

De 10 van E-learning Wizard

De Lerarenacademie is een totaalconcept om met nascholing te werken aan duurzaam beter onderwijs met inzet van e-learning:

Routekaart Kwaliteit

Meer dan 250 e-learningcursussen voor leerkrachten, intern begeleiders, onderwijsassistenten, pedagogisch medewerkers, medezeggenschapsraadsleden en schoolleiders in het basisonderwijs en de kinderopvang. Bekijk het cursusoverzicht

Sinds 2014 publiceren wij in onze Lerarenacademie e-learning voor nascholing in het basisonderwijs. Met de introductie van cursussen voor pedagogisch medewerkers is er nu ook een uitgebreid aanbod voor organisaties in de kinderopvang en IKC’s.

Het doel van onze trainingen is om je up-to-date en gelukkig te houden in je vak. De onderwerpen van de cursussen gaan over de essentie van je vak: lesgeven en goed onderwijs organiseren. Samen met onze partner Edutrainers bieden we ook een uitgebreid aanbod e-learning over digitale geletterdheid voor al het school- of kinderopvangpersoneel.

Aanvullend bieden we met onze partner Augeo Foundation een uitgebreid pakket over sociale veiligheid en de bestrijding van kindermishandeling. Dat zijn o.a. cursussen over de Meldcode Kindermishandeling. Wij ondersteunen dit vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Iedereen kan op Lerarenacademie.nl een persoonlijk abonnement op de Lerarenacademie afsluiten. Voor 25 euro heb je eenmalig al drie maanden onbeperkt toegang tot alle e-learningcursussen.

Scholen, IKC’s en andere kinderopvangorganisaties kunnen kiezen voor een complete eigen online academie in hun eigen huisstijl op een domeinnaam naar keuze.

Dit betekent dat alle medewerkers van de organisatie onbeperkt gebruik kunnen maken van alle e-learning, kennis kunnen delen op het online Kennisplein en hun eigen scholing kunnen toevoegen op het Scholingsplein. Het management heeft toegang tot een uitgebreid managementdashboard om het leren van medewerkers te volgen.

Elke deelnemer kan op het Kennisplein een profiel aanmaken met daarin zijn/haar expertise (specialisme) en interesses (kies ‘Collega’s’ in het menu van de academie). Collega’s kunnen elkaar vinden en contact leggen op het Kennisplein, via e-mail of chat.

Wanneer het schoolbestuur heeft gekozen voor een eigen academie, kunnen medewerkers gemakkelijk in contact komen met collega’s van andere scholen binnen hun organisatie.

Scholen organiseren vaak hun eigen scholingsbijeenkomsten zoals studiedagen en workshops. Deze bijeenkomsten kunnen zij toevoegen aan hun eigen academie op het Scholingsplein. Collega’s kunnen zich eenvoudig aanmelden en informatie over/van de bijeenkomst downloaden. Het management kan registraties volgen en beheren in het dashboard en achteraf certificaten uitreiken aan de deelnemers.

De schooldirecteur kan in het managementdashboard zien welke e-learning het team volgt en of er certificaten zijn behaald.

Het bestuur ziet welke scholing per school gevolgd wordt en heeft inzage in de waardering van de e-learning.

Als deelnemer in de academie zie je in je persoonlijke online dossier een overzicht van de scholing die je volgt en die je hebt afgerond. Vrijwel elke e-learning wordt afgesloten met een eindtoets, waarna je een certificaat ontvangt (bij voldoende resultaat) of een bewijs van deelname.

Dit certificaat is te vinden in ‘Mijn Dossier’.

Elke maand publiceert E-learning Wizard nieuwe e-learningcursussen in de Lerarenacademie en in de eigen academies. Doordat alle deelnemers na afloop van de e-learning een evaluatie invullen, kunnen we op basis van hun bevindingen wekelijks de cursussen verbeteren en actualiseren. E-learning Wizard ontwikkelt vraaggestuurd en speelt in op de wensen van haar klanten.

Daarnaast monitoren we welke onderwerpen deelnemers zoeken in de academie. Als hier geen aanbod voor is, wordt het ontwikkeld. Zo is onze e-learning altijd up-to-date. En er is een bibliotheekfunctie zodat je kunt zoeken op onderwerp in het cursusaanbod. 

Je kunt e-learning individueel volgen, maar ook als onderdeel van blended learning en groeps- of teamtrainingen. E-learning Wizard begeleidt scholen met een eigen academie naar een lerende organisatie met e-learning als voedingsbron. Dit is inbegrepen in het all-in abonnement.

We stimuleren het combineren van ontwikkeldoelen met e-learning en een studiedag volgens onze ‘blended learning’ aanpak in een cyclisch proces:

 1. Kies een onderwerp en een passende e-learningcursus.
 2. Plan een studiedag en laat iedereen ter voorbereiding (dezelfde) e-learning volgen.
 3. Bij de start van de studiedag heeft iedereen dezelfde voorkennis en kun je als team snel de diepte in.
 4. Breng de kennis in de praktijk, probeer het uit.
 5. Deel ervaringen tijdens een volgende studiedag en borg de kennis of nieuwe aanpak.

Wij ondersteunen onze klanten onder meer met:

 • Jaarlijkse teamintroductie / teamevaluatie & updatetraining
 • Voucher voor een teamworkshop naar keuze
 • Begeleiding door adviseur Leren & Ontwikkelen (bijvoorbeeld door coaching of een directieworkshop)

Onze adviseur Leren & Ontwikkelen is dé informatiebron voor schooldirecteuren en zet zich in om hen te begeleiden en te coachen bij het ontwikkelen van een lerende organisatie voor duurzaam beter onderwijs. Zo werken we samen aan de beste leerkracht voor ieder kind!

"Met mijn collega’s ondersteun en adviseer ik besturen, scholen en IKC's bij het inzetten van de eigen academie voor de realisatie van de ontwikkeldoelen en nóg beter onderwijs. Zo zetten we samen stappen richting een lerende organisatie."

Cursusoverzicht

Ons aanbod e-learning bestaat uit meer dan 250 cursussen over de volgende thema’s:

Leerkrachten

 • Didactische & Pedagogische vaardigheden
 • Kindermishandeling & Sociale veiligheid
 • Alle AUGEO-cursussen voor het PO
 • Passend onderwijs & Verdieping
 • Professionele ontwikkeling
 • Taal, lezen en rekenen
 • 21e-eeuwse vaardigheden & ICT

Andere functies

Daarnaast zijn er cursussen voor:

 • Onderwijsassistenten
 • Pedagogisch medewerkers
 • MR-leden
 • Intern begeleiders
 • Schoolleiders

Voor je hele team

 • In een Notendop Fris in 1 à 2 uur je kennis op.
 • Podcasts: Luister naar interviews met belangrijke onderwijsdenkers.
 • Stichting leerKRACHT: Maak kennis met de verbeteraanpak van stichting leerKRACHT.
 • Ontwikkeling IKC O.a. over de doorgaande leerlijn en de pedagogische aanpak.
 • Medezeggenschap Gratis toegang voor MR-leden van de oudergeleding.

Leerblokken digitale geletterdheid van Edutrainers

 • Basispakket (inbegrepen in je abonnement)
 • Pluspakket (extra optie met e-learning over o.a. Apps en Tools, Flip je les, Google Workspace, Microsoft 365, Didactisch Digitaal en de AVG (Digitale toepassing).

Flexibel

Leer zelfstandig of samen met collega’s. Onze e-learning kun je op elk moment starten en vervolgen.

Video's van echte lessen

Neem een kijkje in de klas van een collega met onze video’s van échte lessen.

Praktijkgericht

In de cursussen staan talloze praktijkvoorbeelden en handige tools die je direct kunt gebruiken in je eigen klas.

Compact

Veel cursussen behandelen een onderwerp in slechts 4 uur tijd. Beknopt maar met voldoende diepgang om écht wat te leren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de nieuwste e-learningcursussen en geven we tips over het organiseren van nascholing. De nieuwsbrief wordt maximaal 6 keer per jaar verzonden.